Ciupercile se feliaza si se calesc usor in unt la foc mic . Se adauga smantana, nuca muscat, sare si piper alb dupa gust. Nuca muscat da gust specific si de obicei pun un varf de lingurita, imbogateste gustul ciupercilor si al smantanii. Se lasa la foc mic cateva minute, fara sa fiarba,pana smantana isi schimba consisteta si devine ceva mai cremoasa, daca este prea legata se poata adauga putin lapte ptr a fi mai lichida, depinde de gustul fiecaruia.
Separat se feliaza vinetele, se ung cu o pensula cu ulei de masline si se presara sare si piper alb.Se baga la cuptor la 160 grade cateca minute,acest procedeu se foloseste pentru ca vinetele sa se poata rula mai usor.
Cand sunt gata se scot din cuptor si se rezerva pana se racesc si preparam crema de branza. Intr-un bol amestecam branza cremoasa cu un praf de nuca muscat, sare, piper alb, coditele de ceapa verde taiate marunt.
Pe fiecare felie de vinata se pune o lingurita de crema de branza si se ruleaza, repetam procesul pana terminam vinetele. Pe fundul unei tavi punem cateva linguri de sos de smantana cu ciuperci si asezam rulourile de vinete unul langa celalalt,dupa ce terminam acoperim vinetele cu un strat subtire din restul de sos de smantana.
Se pot folosi ca aperitiv cald individual sau ca felul doi cu garnitura de cartofi sau batata (cartofi dulci) feliati si copti pe plita sau la cuptor.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii