Rulouri de pita cu zacusca si branza galbena

Intai pregatim aluatul-eu l-am pregatit la mixer ptr ca trebuie bine framantat.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de pita cu zacusca si branza galbena

Ingrediente

  • 1 kg de faina ptr paine-contine mai mult gluten
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri drojdie uscata sau 50 gr drojdie proaspata
  • 1/2 pahar de ulei de masline
  • 500 ml de apa calduta
  • 1 lingurita de sare
  • ptr umplutura
  • 400 gr de branza galbena rasa marunt
  • 1 borcan de zacusca
  • masline, ceapa-sau ce mai doriti

Mod de preparare

Intai pregatim aluatul-eu l-am pregatit la mixer ptr ca trebuie bine framantat.

Am pus faina, drojdia uscata, zaharul si uleiul si am pornit mixerul sa amestece ingredientele; adaugam treptat apa si la urma sarea si lasam sa framante 10 minute pana aluatul se desparte de oala-il ungem cu putin ulei si lasam sa-si dubleze volumul.

Pregatim umplutura-radem branza, taiem ceapa solzi subtiri sau cuburi si maslinele felii.

Impartim aluatul in patru bucati, fiecare parte este o foaie o ungem cu 2 linguri pline de zacusca, presaram branza galbena, ceapa si masline si rulam foaia intr-un rol si taiem bucati de 2 cm.

Punem o foaie de copt pe tava si asezam bucatile de rulou cu umplutura deasupra si lasam putin sa creasca.

Incalzim cuptorul la 180 de grade C si cand este cald, coacem 20-25 de minute pana rulourile sunt coapte.

Este un preparat gustos, picant si cu succes la copii. Merge bine si la tot felul de serviri.

Se poate face sa fie vegan schimband branza galbena cu o branza galbena vegana!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise