Rulouri de pita cu zacusca si branza galbena

Intai pregatim aluatul-eu l-am pregatit la mixer ptr ca trebuie bine framantat.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de pita cu zacusca si branza galbena

Ingrediente

  • 1 kg de faina ptr paine-contine mai mult gluten
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri drojdie uscata sau 50 gr drojdie proaspata
  • 1/2 pahar de ulei de masline
  • 500 ml de apa calduta
  • 1 lingurita de sare
  • ptr umplutura
  • 400 gr de branza galbena rasa marunt
  • 1 borcan de zacusca
  • masline, ceapa-sau ce mai doriti

Mod de preparare

Intai pregatim aluatul-eu l-am pregatit la mixer ptr ca trebuie bine framantat.

Am pus faina, drojdia uscata, zaharul si uleiul si am pornit mixerul sa amestece ingredientele; adaugam treptat apa si la urma sarea si lasam sa framante 10 minute pana aluatul se desparte de oala-il ungem cu putin ulei si lasam sa-si dubleze volumul.

Pregatim umplutura-radem branza, taiem ceapa solzi subtiri sau cuburi si maslinele felii.

Impartim aluatul in patru bucati, fiecare parte este o foaie o ungem cu 2 linguri pline de zacusca, presaram branza galbena, ceapa si masline si rulam foaia intr-un rol si taiem bucati de 2 cm.

Punem o foaie de copt pe tava si asezam bucatile de rulou cu umplutura deasupra si lasam putin sa creasca.

Incalzim cuptorul la 180 de grade C si cand este cald, coacem 20-25 de minute pana rulourile sunt coapte.

Este un preparat gustos, picant si cu succes la copii. Merge bine si la tot felul de serviri.

Se poate face sa fie vegan schimband branza galbena cu o branza galbena vegana!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise