Fileurile de peste se lasa sa se decongeleze daca sunt congelate (ATENTIE! decongelarea se va face numai in frigider si nu la temperatura camerei)
Zeama de lamaie impreuna cu 2 linguri de ulei sare si piper se amesteca pana se formeaza o mixtura.Cu acesta mixtura(bait)vom unge fiecare fileu de peste.Le rulam,le fixam cu o scobitoare si apo l e ungem cu restul de mixtura.Se introduc la cuptor pentru 20 de minute pana se rumenesc usor.Alegem si spalam in mai multe ape orezul.Il punem la fiert in aproximativ 800 ml.de apa.Adaugam restul de ulei,sare si piper dupa gust.Fierbem aproximativ 10 minute.Lasam vasul acoperit inca 20 de minute.Ungem un vas rezistent la foc cu putin ulei (Chiar daca folosim un vas teflonat este bine sa il ungem cu putin ulei) Rasturnam orezul,il nivelam usor,apoi asezam cu grija rulourile de peste carora le-am scos scobitorile.Lasam la cuptor inca 10 minute,pana cand orezul de deasupra se caramelizeaza usor.Facultativ,cine doreste poate pregati un sos de usturoi cu care stropeste mancare imediat ce a fost scoasa din cuptor.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii