Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume - de post - Reteta casei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume - de post - Reteta casei

Ingrediente

  • o ceapa mica
  • un morcov potrivit
  • 2 buc.mici de praz
  • jum. de telina mica
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • sare,piper ,cimbru ,nucsoara dupa gust
  • ulei de masline dupa gust (in functie de cat de gras mancati)- eu am folosit 5 linguri
  • 150 ml supa de legume sau apa calda
  • un dovlecel potrivit din care au iesit 8 rulouri
  • Pentru 8 rulouri din dovleac am folosit 30 felii de dovleac unite intre ele deoarece dovleacul a fost feliat dinainte ( vroiam sa-l coc). Voi puteti taia felii mai mari pentru a intra o bucata la fiecare rulou...

Mod de preparare

Morcovul,telina ,ceapa,prazul se curata,se spala si impreuna cu mararul si patrunjelul se toaca la blender , apoi se pun intr-o tigaie la calit impreuna cu uleiul si supa de legume sau apa calda. Se condimenteaza dupa gust si se lasa sa se caleasca ,sa fiarba bine pana scade supa. Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se vor umple feliile de dovlecel si feliile de dovleac preparate dinainte la gratar.

Feliile de dovlecel si cele de dovleac se rumenesc un pic la gratar... cat sa se inmoaie pentru a se putea rula.

Pe fiecare felie sau mai multe felii care se unesc pentru a forma un rulou se va pune putina compozitie,se ruleaza si se aseaza in tava unsa bine cu ulei. Se coc la foc potrivit si se pot servi atat calde cat si reci.Le-am servit cu hrean preparat cu sfecla rosie (este reteta postata atat pe gustos.ro cat si pe blogul meu valentinaculinar.blogspot.com)

Este un aperitiv deosebit de gustos, o garnitura speciala pentru preparate din carne si peste, iar pentru zilele de post este un preparat gustos si hranitor...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise