Rulouri cu spanac si branza feta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu spanac si branza feta

Ingrediente

  • Este o reteta marocana din cartea de bucate - "Bucataria Lumii"- Gordon Ramsay.
  • 1 pachet foi pentru placinta
  • 200 gr frunze de spanac spalate si uscate
  • 250 gr branza feta
  • 1 ou mare,batut
  • marar si patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare de mare si piper
  • 150 gr unt topit

Mod de preparare

Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie. Se scoate intr-o strecuratoare, se apasa cu o lingura ca sa indepartam zeama in exces si se usuca cu hartie-prosop. Tocam marunt spanacul si il punem intr-un bol mare. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Sfaramam branza feta peste spanac si adaugam oul, verdeturile tocate, sare si piper. Lucram cu cate doua foi odata, pastrandu-le pe celelalte acoperite cu un servet de bucatarie, pentru a nu se usca. Ungem cu unt topit prima foaie si apoi o punem si pe a doua peste prima si ungem. Taiem foile pe lung, in doua, punem o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat, lasam o margine de 2 cm pe ambele parti. Rulam aluatul peste umplutura cat sa o inchidem, apoi pliam ambele capete si continuam sa rulam ca si cum facem o tigareta. Repetati procesul cu celelalte foi.

Dati rulourile la cuptor 20-30 de minute, pana cand devin fragede si rumene.

Sfat : Nu frecati, ca mine, branza cu spanacul, amestecati lejer cele doua ingrediente .

Optional: am folosit seminte de susan dupa ce am uns rulourile cu galbenus batut.

Bune, bune!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise