Rulouri cu crema de vanilie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri untura solida
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • ½ plic drojdie uscata
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 250 ml lapte
  • 650 gr faina
  • Esenta de lamaie
  • Sare
  • Pentru crema:
  • 1,5 l lapte
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • Coaja si zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit.

Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia.

Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul si untura topite si racite putin, apoi am pus laptele, sarea, esenta si in final faina.

Am framantat un aluat nu prea tare, usor de intins.

Am dat aluatul la rece pentru 30 de minute.

Formele de rulouri le-am uns cu putin ulei.

Am intins aluatul pe masa de lucru in foaie subtire si am taiat fasii de 2 cm pe care le-am rulat pe forme ca o spirala.

Am asezat formele in tava neunsa si am copt pentru 15 de minute la 180 grade, dupa care am scos tava si am intors rulourile pe partea cealalta si am mai copt 15 minute.

Pentru crema am amestecat galbenusurile cu 3 linguri de zahar, apoi am adaugat putin lapte rece si faina. Am omogenizat apoi am pus si restul de lapte caldut, sarea si coaja de lamiae.

Am fiert la foc mediu mestecand continuu.

Untul l-am pus la final taiat bucatele si am amestecat pana s-a topit.

Lasam crema la racit si pregatim albusurile pe care le batem bine cu putina sare, apoi adaugam zeama de lamiae si zaharul. Batem bine pana se face o spuma putin tare pe care o amestecam cu crema racita.

Umplem rulourile cu crema, cu ajutorul unui posh sau cu ajutorul unei lingurite si pudram cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise