Rulouri aperitiv cu legume la grill si branza. Reteta delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Rulouri aperitiv cu legume la grill si branza – o reteta delicioasa, sanatoasa si usor de preparat. Perfecte pentru orice ocazie, aceste rulouri savuroase combina aromele legumelor la gratar cu branza cremoasa, oferind un gust echilibrat si apetisant.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Rulouri aperitiv cu legume la grill si branza. Reteta delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 3 ardei capia, copti, sau bucati de gogosari in otet
  • 250 g feta sau branza telemea sarata
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante.

Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele.

Le lăsăm așa 5-6 minute, până elimină din lichid, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie.

Le întoarcem pe partea cealaltă și repetăm procedeul.

Ungem grillul cu foarte puțin ulei de măsline, îl punem la încins și rumenim feliile de vânătă și dovlecel pe ambele părți, doar până se pătrund ușor.

Ardeii capia îi coacem pe grătar și îi curățăm.

Dacă folosim gogoșari în oțet

Usturoiul îl curățăm, îl pisăm cu sare și piper, apoi îl amestecăm cu ulei de măsline.

Brânza o feliem mai grosier în formă dreptunghiulară.

Ungem cu uleiul aromat cu usturoi feliile de vânătă și dovlecel.

Apoi, așezăm una peste alta ,câte o felie de vânătă și una de dovlecel.

Peste acestea așezăm o felie de ardei capia copt.

Așezăm brânza la un capăt al aranjamentului și rulăm strâns.

Prindem ruloul cu o scobitoare și îl așezăm frumos pe platou.

Ca să avem joc de culori, așezăm diferit feliile de vânătă și dovlecel, să fie un rulou cu vânăta deasupra și altul cu dovlecelul deasupra.

Dacă folosim gogoșari murați, pe aceștia îi tăiem fâșii să se așeze frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise