Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Carnea tocata se condimenteaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 portii
  • 1,3 kg carne de vaca tocata
  • 200 gr creveti decorticati mici
  • 10 bucati surimi
  • rozmarin verde
  • cimbru verde
  • sare de mare
  • piper macinat grunjos
  • 20 de felii de bacon fresh, taiat pe lung
  • Pentru sos:
  • 300 gr suc de rosii
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 50 ml vin rosu dulce
  • zahar brun 1 lingura,
  • 200 ml supa de peste
  • 50 gr unt
  • 50 ml supa de oase sau vita
  • 100 gr creveti si raci la conserva
  • Garnitura :
  • 40 - 50 cartofi noi mici, sa fie 4-5 la portie
  • 3 batoane de surimi
  • 2 linguri de creveti decorticati
  • 2 linguri de bacon cubulete
  • 2 linguri de ardei gras colorati
  • ulei de masline 50 ml
  • verdeata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca cu crevetii tocati cu cutitul, ierburile tocate. Se framanta bine si se fac suluri de grosimea unui salam obisnuit si in mijloc, bucati din surimi. Se ruleaza in bacon si se asaza intr o tigaie fierbinte, unsa cu ulei. Se prajesc rulourile pe toate partile si se transfera in tava si se dau la cuptorul infierbantat la 190 grade C, 20 de minute.

Sosul: Intr-o cratita, se topeste untul, se prajesc racii si crevetii, se adauga zaharul brun. Tigaia in care s-a prajit carnea, se infierbanta cu grasimea ramasa in ea si se deglaseaza cu vinul rosu si se toarna jiul peste sosul de creveti. Se adauga sosul de rosii si supa si se lasa la foc mare sa se reduca sosul. Se condimenteaza si se paseaza sosul in blender, apoi se trece prin sita.

Cartofii noi se spala bine si se fierb in coaja, apoi se scurg de apa. Intr-o tigaie, se trag ardeii si crevetii si surimi tocati, si se adauga verdeata. Amestecul se adauga peste cartofi si se da putin la cuptor sa fie tot preparatul cald.

Servire:

Intr-o farfurie adanca, se asaza garnitura, peste care se pune rulou taiat felii si se adauga sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise