Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Rulada tricolora cu mousse de ton

Ingrediente

  • Avem NEVOIE de :
  • - pentru aluatul portocaliu :
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 plic praf copt
  • sare
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • - pentru aluatul verde :
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 plic praf copt
  • sare
  • 2 linguri spanac congelat
  • - pentru aluatul galben :
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 plic praf copt
  • sare
  • 2 linguri branza sarata
  • 1 varf cutit curcuma(optional)
  • - umplutura :
  • 2 conserve ton
  • 200 g mascarpone
  • 100 g unt
  • zeama de lamaie
  • 1 catel mare usturoi
  • 1 lingura pasta gogosari
  • sare

Mod de preparare

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.

Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, dupa ce am adaugat putina sare. Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.

Cele trei compozitii le-am pus pe fiecare in cate o punga de plastic careia i-am taiat un colt.

Intr-o tava de 42 x 27 cm , punem hartie de copt, o ungem cu putin unt si intindem cele trei compozitii, alternand culorile.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C, pentru 20-30 de minute, avand grija sa nu se arda rulada.

Cand rulada este coapta, o rasturnam peste un prosop umed.

O rulam si o lasam asa pana se raceste.

Preparam umplutura omogenizand ingredientele din umplutura, dupa ce am scurs bine pestele, intr-o sita. Gustam si potrivim gustul de sare si zeama de lamaie.

Desfacem rulada, intindem crema pe toata suprafata si o rulam din nou.

O asezam intr-o forma inox triunghiulara sau o lasam in prosop cateva ore sau pana a doua zi.

Inainte de servire, se poate portiona.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise