Rulada pufoasa cu gem. Reteta simpla si delicioasa pentru un desert rapid

Incearca reteta pentru o rulada pufoasa cu gem, perfecta pentru un desert rapid si delicios. Afla cum sa obtii un blat moale si aerat, umplut cu gem aromat, ideal pentru intreaga familie.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
redusa
Rulada pufoasa cu gem. Reteta simpla si delicioasa pentru un desert rapid

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie (optional)
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 150-200 g gem de fructe la alegere (caise, zmeura, capsuni etc.)
  • Pentru decor (optional):
  • zahar pudra pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza tava de 30x33 cm cu hartie de copt.

Sparge ouale si separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol, bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma ferma.
Adauga treptat zaharul si continua sa bati pana cand obtii o bezea lucioasa.
In alt bol, mixeaza galbenusurile cu zaharul vanilat.
Adauga galbenusurile peste bezea si incorporeaza usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Cerne faina peste compozitia de oua si incorporeaza-le delicat, pentru a nu scoate aerul din compozitie.

Toarna aluatul in tava pregatita si niveleaza usor.
Coace in cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute sau pana cand blatul devine usor auriu si ferm la atingere (nu il coace prea mult, ca sa nu devina prea uscat si greu de rulat).

Imediat ce scoti blatul din cuptor, rastoarna-l pe un prosop curat de bucatarie umezit foarte putin si indeparteaza hartia de copt.
Ruleaza blatul impreuna cu prosopul, strans, si lasa-l sa se raceasca in aceasta forma pentru a-si pastra forma.

Dupa ce blatul s-a racit, deruleaza-l cu grija si intinde un strat uniform de gem peste el.
Ruleaza din nou blatul (de aceasta data fara prosop) si strange-l usor.

Presara zahar pudra deasupra, daca doresti.
Taie rulada felii si serveste-o.

Sfaturi
Pentru o rulada extra-pufoasa, poti adauga o lingura de ulei sau de apa minerala in aluat.
Ai grija sa nu bati prea mult compozitia dupa adaugarea fainii, pentru a mentine textura pufoasa.

Daca preferi varianta cu cacao, incearca reteta de rulada de cacao si crema de mascarpone sau rulada cu ciocolata si visine.

O alta varianta delicioasa si economica este reteta de rulada cu mere. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise