Rulada Eclipse

Saptamana trecuta am pregatit o rulada.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Rulada Eclipse

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 5 ouă,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 5 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 3 linguri apă fierbinte,
  • 5 linguri de făină,
  • un plic praf de copt,
  • 1 lingură cacao,
  • Pentru crema cu alune de pădure:
  • 150 frişcă lichidă,
  • O lingură lapte,
  • 100 g ciocolată albă,
  • 2 linguri alune de pădure,
  • Pentru crema de ciocolată cu lapte:
  • 150 frişcă lichidă,
  • O lingură lapte,
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • Pentru decor:
  • Puţină ciocolată cu lapte pentru răzuit

Mod de preparare

Săptămâna trecută am pregătit o ruladă, alor mei le-a plăcut aşa mult, că week-end-ul acesta am pregătit din nou una, tot cu doi foi, însă cu alte creme şi alt interior. Aceasta are cremă de alune de pădure şi miez din pandişpan alb decupat în formă de soare, apoi învelită în trandafiri din cremă de ciocolată cu lapte. Straturile albe şi negre alternează, aşa cum luna acoperă soarele în timpul eclipsei , de aceea i-am spus “eclipse”.

Mod de preparare:

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie. Odată ce s-a format spuma, se adaugă zahărul până ce spuma se mai întăreşte, apoi gălbenuşurile unul câte unul, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt.

Compoziţia obţinută se împarte în două jumătăţi: una rămâne albă, iar cealaltă se amestecă împreună cu o lingură de cacao.

Se coace mai întâi foaia albă până se face uşor aurie, dar pufoasă, nu trebuie să se usuce. Se scoate pe un prosop de bucătărie şi se rulează fierbinte. Se procedează la fel cu foaia de cacao.

Se lasă la răcit.

Foaia neagră va fi de bază, iar foaia albă se decupează cu o formă de patiserie în formă de soare.

Se pregătesc cremele.

Se bate toată frişca lichidă, apoi se împarte în două vase.

Separat, într-un ibric, se topeşte ciocolata cu lapte împreună cu o lingură de lapte, amestecând mereu, să nu se ardă. Iar în alt ibric se topeşte ciocolata albă tot cu puţin lapte. Se dau ciocolatele la frigider, să se răcească. Apoi, în primul vas cu frişcă se toarnă ciocolata cu lapte, încet, amestecând cu o spatulă. Iar în cel de-al doilea vas cu frişcă se toarnă ciocolata albă împreună cu alunele de pădure rumenite şi măcinate şi se amestecă.

Pentru asamblare şi decor: pe foaia de cacao se întinde o parte din crema de alune. Înspre marginea foii, se aşază în picioare, una în spatele celeilalte, bucăţile decupate din foaia albă, lipite între ele cu cremă. Se acoperă cu crema de alune rămasă şi se rulează foaia. Se decorează cu trandafiri din crema de ciocolată cu lapte. Se răzuieşte puţină ciocolată cu lapte.

Se dă la frigider până la servire.

Timp de coacere: 15 min (aprox 7 minute fiecare foaie, dacă foaia e mai subţire, dar depinde de aragazul fiecăruia)

Timp de pregătire: 1h

Porţii: 10

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/02/rulada-eclipse.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise