Muschiuletul de porc se unge bine cu ulei de masline si se condimentreaza cu sare ,piper si cimbru.Se aseaza pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se da la cuptor pana cand acesta este bine facut si frumos rumenit.Scoatem si lasam sa se racoreasca.
In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de legume.Punem apa ,sare si putin ulei intr-o oala.Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam legumele congelate .Tinem pe foc circa 10 min dupa care scurgem bine de apa si lasam legumele sa se racoreasca si ele.
Pe o suprafață de lucru pudrată cu făină, întindem rand pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt si asezam apoi una peste alta cele 8 foi.
Impartim legumele in doua.Asezam uniform jumatate din cantitatea de legume într-un strat subtire, lăsând marginile foii de placinta libere.Asezam muschiuletul de porc in mijlocul foii , adaugam peste acesta si restul de legume si apoi rulam.Pliam marginile dinspre exterior înspre interior pentru a nu se desface la coacere.
Asezam rulada într-o tavă tapetata cu hartie pergament astfel incat foile pliate sa fie dedesubt.
Ungem rulada cu galbenusul bătut si presaram seminte de susan.
Dam la cuptor si lasam ca rulada sa se rumeneasca frumos.
Lasam la racit si apoi taiem felii de aproximativ 3-5 cm .
Servim alaturi de o garnitura,un sos .............dupa gust!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii