1.Se prepara aluatul mixand bine albususrile cu un praf de sare si zahar ,pana se intaresc.Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul,apoi se incorporeaza in albusuri,se adauga si o lingurita de coaja rasa de lamaie,apoi faina de orez amestecata cu amidonul de porumb.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt apoi se da la cuptor cca.20 minute la foc potrivit.Se desprinde cu lama unui cutit de pe hartie apoi se lasa sa se raceasca.
2.Se prepara crema fierband grisul in apa indulcita cu zahar si cu coaja rasa de lamaie,cca 8 minute,apoi dam de pe foc si cate putin,incorporam untul sau margarina si la urma sucul de lamaie.
3.Se intoarce blatul pe hartia de copt apoi il ungem cu crema de gris si rulam strans ajutandu-ne de hartie.Dam la rece o ora inainte de afelia rulada.Se decoreaza cu zahar pudra si coaja proaspta si rasa de lamaie.
Sfat; Pofta buna!
Pentru cei fara intoleranta la lactoza,pot inlocui apa cui lapte.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii