Blat:
Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 de grade C.
Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul, il batem pana cand se intareste si ramane urma de la batator sau de la paletele de la mixer.
Cu o lingura de lemn amestecam faina, prin rasturnare si punem fructele confiate. Omogenizam bine si turnam compozitia in tava.
Nivelam compozitia si dam la cuptorul incalzit la 180 de grade cam 20 minute.
Cand este coapta o lasam putin sa se racoreasca si o scoatem din tava pe un prosop umed. O rulam cu ajutorul prosopului si o lasam sa se raceasca.
In acest timp pregatim crema. Crema se poate face si inainte si se tine la temperature camerei pana cand este gata coca.
Crema:
Capsunele le punem pe foc intr-o cratita cu 4 linguri de zahar si ii lasam sa fiarba. Cand se sparg capsunele le oprim din fiert si le facem pasta cu blenderul. Adaugam in pasta gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe plic. O lasam deoparte pana se raceste putin.
In acest timp pregatim branza cu ajutorul unui blender o facem pasta fina sau o putem marunti cu furculita. O amestecam cu zaharul pudra.
Amestecam branza cu pasta de capsune (eu am lasat din ea pentru ornat ) si umplem aluatul copt.
Punem pe o folie de plastic si o invelim. Dam la frigider pentru cateva ore cel putin.
Dupa ce e rece o desfacem, o asezam pe un platou si daca doriti se poate orna, daca nu serviti simpla sau cu frisca.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii