1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul,turnat treptat.Se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si putin frecate cu uleiul,esenta si faina cernuta.Prunelor spalate li se indeparteaza samburii apoi se feliaza in rondele subtiri,eu le-am dat la robot,la feliat.La fel se procedeaza si cu boabele cele mai m,ari de struguriSe unge o tava cu ulei ,apoi se tapeteaza cu hartie de copt,se toarna aluatul si deasupra se presara pe toata suprafata rondele subtiri de prune si struguri si apoi se da la copt ,timp de 20 de minute ,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.
Dupa coacere se desprinde de hartia de copt si se lasa pe hartie ,sa se raceasca.
2.Gutuia curatata de coaja si feliata se da prin razatoare.Prunele si boabele de struguri,spalate,se maruntesc in cubulete fine.
Gutuia rasa se pune sa fiarba cam 15 minute,in siropul legat de apa cu zahar apoi se adauga si cubuletele de prune si struguri,se lasa sa clocoteasca la foc molcom inca 15 minut,apoi se parfumeaza cu lichiorul(eu am pus putin Gin,asta aveam in casa si au un gust delicios).Se strecoara fructele de sirop siu se lasa sa se raceasca bine.
3.Se prepara crema mixand la viteza maxima smantana rece,turnand treptat zaharul si vanilia apoi cand incepe sa se lege ,adaugam si branzica scursa bine.Se amesteca usor,pana se incorporeaza.
4.Se intoarce blatul cu josul in sus,tot pe hartie apoi se unge cu un strat de crema iar deasupra se presara pe toatea suprafata,fructele scurse si racite bine.Se ruleaza strans ajutandu-ne de hartia de copt si se pune pe platou.Se decoreaza deasupra cu ciocolata alba topita cu o lingurita de lapte si deasupra se presara miez de nu7ca prajit si maruntit.Se da la rece cel peutin o ora apoi se poate felia.
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii