Urzicile se curata de codite si apoi se spala in multe ape pana ne plictisim. Se scot cu mana urzicile penru a ramane apa cu nisip. Ceapa alba si usturoiul se toaca marunt. Intre timp se pune apa la fiert impreuna cu niste condimente. Cand da in clocot se adauga urzicile si se fierb vreo 10 minute. Se strecor, se toaca marunt, se caleste ceapa in ulei incins dupa care se adauga usturoiul si la urma urzicile. Se mai adauga putina apa de la fiertura de urzici si se mai lasa 10 minute pe foc. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza si ele separat si apoi se amesteca cele doua compozitii impreuna cu mararul tocat. piperul si branza sfaramata sau data prin razatoarea mica. Se tapeteaza o tava intinsa cu hartie de copt si se pune compozitia de omleta. Se da la cuptor pentru vreo 15 minute, in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se rastoarna pe alta foaie de copt si cu ajutorul unei pensule se unge hartia lipita de omleta cu apa rece pentru a se dezlipi mai usor cat e calda. Se ruleaza imediat cat e calda si se lasa pana la racire. Se desface si se umple cu compozitia de urzici scursa bine si apoi se ruleaza. Se pune in folie alimentara sau de aluminiu si se da la rece pentru cateva ore. Se taie rece.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii