Rulada de piept de curcan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada de piept de curcan

Ingrediente

  • -1 piept de curcan filetat fin,subtire
  • -10 linguri (Lg) de ulei
  • -4 lingurite(lg) boia
  • -4 lg chimen seminte
  • -3 lg coaja rasa de lamaie
  • -300g varza acra taiata subtire
  • -1 ardei rosu taiat fasii
  • -1 ardei verde taiat fasii
  • -6 inguri de bulion
  • -600 ml supa de carne
  • -bacon felii
  • -sare,piper
  • -4 linguri de faina,optional,eu nu am ingrosat sosul rezultat cu faina

Mod de preparare

Reteta este din revista Secretele bucatariei si eu am adaptat-o pentru cantitate mai mare si cu mici modificari.

1.se spala carnea,se fileteaza subtire ,se bate.

2.intr-un bol se amesteca uleiul(se pastreaza 2 Lg de ulei pentru prajirea ulterioara),boiaua,chimenul,coaja de lamaie,piperul

3.se pune carnea la marinat in acest amestec si se da la rece minim 2 ore.Eu zi ca seara pana a doua zi e perfect,pentru captarea aromelor.

4.se scoate carnea din marinata se tampneaza cu un servet,se unge fiecare bucta cu bulion,apoi se pune varza murata taiat fideluta si feliil de ardei rosu si verde.Se ruleaza si se infasoara intr-o felie de bacon dupa care se prinde cu o scobitoare.

5.ruladele se rumenesc in 2 linguri de ulei pe toate partile,daca aveti vase zepter nu mai e nevoie de ulei,dupa care se adauga supa si se inabusa 30 de minute.

6.se scot ruladele se tin la cald,iar in supa se poate adauga faina(ceea ce eu nu am facut) si condimente,eu sugerez pasta de ardei iute si se lasa sa se lege sosul,care se serveste separat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise