Rulada de lamiie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • o lingurita vanilie
  • 2 albusuri
  • o cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 1/4 cana zahar praf; crema: 3/4 cana (175ml) zahar
  • 8 linguri amidon
  • 3/4 cana suc lamaie
  • 2 doua
  • 50 ml unt
  • 1 cana afine (sau alt fruct)

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350*F(180*C). Se intinde o foaie de pergament intr-o tava de 40x25 cm. Se amesteca ouale cu zaharul si vanilia. Intr-un alt bol se bat albusurile spuma si se amesteca usor in prima compozitie. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se toarna peste compozitia cu oua. Se toarna in tava. Se introduce in mijlocul cuptorului si se coace 15-20 min. Se presara zaharul pudra pe un prosop de bucatarie. Se scoate blatul fierbinte pe prosop si se scoate hartia. Se ruleaza blatul pe lungimea prosopului si se lasa la racit.

Se amesteca zaharul cu amidonul. Se adauga sucul de lamiie si ouale. Se pune pe foc pina se ingroasa, cam 10 min. Se adauga untul, amestecind continuu si se lasa la racit. Se intinde blatul peste care se intinde crema racita. Se presara afinele si se ruleaza din nou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise