1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.
2. Pentru prepararea aluatului, aseaza o foaie de copt intr-o tava dreptunghiulara, unge foaia de copt cu unt, apoi tapeaz-o cu faina, inlaturand excesul.Cerne faina cu praful de copt si cacaoa, adauga 50 gr alune macinate, apoi amesteca.Intr-un vas, bate ouale cu zaharul pana ce aproape si-au triplat volumul si s-au ingrosat destul incat mixerul sa lase urme.Inglobeaza ingredientele uscate in galbenusuri, amestecandu-le usor cu o lingura mare de metal.Toarna compozitia obtinuta in tava pregatita si da-o la cuptor pentru 10-12 minute, pana ce devine tare la atingere.Lasa aluatul sa se raceasca timp de 1 minut.
3. Aseaza o foaie mare de copt pe suprafata de lucru si presara deasupra ei 50 gr alune macinate ramase si 2 linguri de zahar.Rastoarna aluatul pe foaia de copt cu alune, apoi dezlipeste foaia de copt de deasupra.Ruleaza rulada cu tot cu foaia de copt si lasa-o sa stea pana se va raci complet.
4. Pentru prepararea umpluturii, topeste ciocolata, apoi las-o putin sa se raceasca.Bate galbensurile cu zahar pana ce se ingroasa si devin pale la culoare.Bate putin frisca.Inglobeaza ciocolata in amestecul cu galbenusuri.Adauga frisca batuta si amesteca usor.
5. Deruleaza rulada si unge-o cu umplutura, lasand o margine de 1 cm.Folosind foaia de copt ca ajutor, ruleaza rulada inapoi.Pudreaz-o cu zahar pudra si decoreaz-o cu frisca, alune de padure si/sau sos de ciocolata.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii