Ruladă cu spanac

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -100 g făină;
  • -100 g unt;
  • -200 ml lapte;
  • -500 g spanac;
  • -150 g somon afumat;
  • -4 ouă;
  • -200 g brânză proaspătă Campus;
  • -100 g parmezan ras;
  • -1/2 lămâie;
  • -sare, piper.

Mod de preparare

Spanacul se opareste si se lasa la scurs. Untul se topeste la foc mic si se adauga spanacul tocat marunt, faina si se amesteca pana se leaga. Se stinge cu laptele caldut adaugat putin cate putin si se amesteca bine. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile, albusurile batute spuma, sare si piper. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 200° aproximativ 25 de minute. Dupa 15 minute focul se reduce intensitatea cuptorului, la 150°. Intre timp se pregateste crema amestecand branza cu parmezanul ras. Blatul copt se scoate din cuptor si se desprinde imediat de pe hartia de copt. Se intinde compozitia de branza, peste care se aseaza fasiile de somon si se ruleaza cu grija.

Se lasa la racit, se taie felii si se serveste ca aperitiv.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise