Rulada cu nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Rulada cu nuci

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 gr smantana
  • 100 g unt
  • 200 gr nuci macinate
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 3 linguri miere
  • scortisoara si sare - dupa gust

Mod de preparare

Se freaca untul pana devine spuma, se adauga smantana, faina, sarea si se framanta un aluat. Aluatul se pune la frigider 15 minute.

Pentru unplutura, se amesteca nucile cu zaharul si scortisoara.

Pe o suprafata presurata cu faina se intinde aluatul, grosime de 5 mm, se intinde uniform umplutura si se ruleaza tot formandu-se rulada. Capatul acesteia se lipeste (se prinde cu degetele) bine.

Se coace la 225 grade C, timp de 20 minute, apoi se unge cu galbesnus si se mai tine la cuptor 10 minute.

Rulada se poate pastra cateva zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise