Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Rulada cu mascarpone si zmeura

Ingrediente

  • -3 oua
  • -2 linguri apa
  • -5 linguri zahar
  • -2 linguri cacao
  • -4 linguri faina
  • -1 lingura ulei
  • -coaja razuita de la o portocala
  • -1/2 plic praf de copt
  • -250 gr mascarpone
  • -2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • -1 lingurita extract vanilie sau ½ pastaie vanilie
  • -100 gr zmeura +1 lingura zahar

Mod de preparare

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt.

Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.

Adaugam cacao, faina, praful de copt si uleiul. Omogenizam totul bine si turnam compozitia in tava pregatita in prealabil. Intindem pe toata suprafata tavii (chiar daca vi se pare subtire aluatul, nu va faceti griji. El o sa creasca putin si va fi numai bun de rulat).

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 10-15 minute.

Cand scoatem blatul din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin si cand este inca cald, rulam blatul impreuna cu foaia de copt. Eu de aceasta data, am rulat impreuna cu foaia de copt, dar se poate rasturna pe un prosop curat si umed si rula cu prosopul.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Mascarponele il frecam cu zaharul si cu o lingurita extract vanilie sau semintele de la o jumate pastaie vanilie.

Zmeura, congelata am folosit eu, am pus-o pe foc mic impreuna cu 1 lingura de zahar si am lasat-o sa se inmoaie, sa se faca un gem lichid.

Asamblare

Blatul de rulada il desfacem si punem peste el un strat de zmeura. Blatul va absorbi excesul de sirop. Asezam mascarponele si intindem pe toata suprafata.

Rulam si punem la frigider sa se odihneasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise