Se freaca galbenusurile cu zaharul pina cind se formeaza o crema spumoasa. Se adauga faina, zaharul vanilat, iar la sfirsit se pun albusurile batute bine spuma cu un praf de sare. Se amesteca usor pentru a ingloba mai mult aer.
Se toarna compozitia, in strat subtire, intr-o tava mare tapetata cu hirtie speciala de copt si o introducem apoi in cuptor la foc potrivit circa 10 minute (hirtia cind se onduleaza usor pe margini blatul este gata). Trebuie scos imediat, deoarece se intareste si nu se poate rula. Se scoate blatul pe un prosop umezit, se unge blatul cu gem de caise si se ruleaza usor foaia (de blat) cu ajutorul prosopului.
Dupa racirea completa, se taie felii care se servesc dupa gustul fiecaruia, cu sau fara zahar pudra.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii