Rulada cu dulceata de afine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada cu dulceata de afine

Ingrediente

  • 5 oua,125 g zahar,100 g faina ,50 g amidon,25 ml ulei,un praf de sare,cateva afine taiate rondele subtiri,esenta
  • crema;150 g unt la temperatura camerei,5-6 linguri de dulceata de afine
  • decor ;zahar pudra sau frisca si afine proaspete.

Mod de preparare

1.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zahar,se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul,esenta si faina cernuta si amestecata cu amidonul.

Se toarna aluatul intr-o tava in care am pus hartie pentru copt ,presaram deasupra rondelele de afine si dam la cutorul reincalzit,la foc potrivit ,sa se coaca cca.20 minute.

2.Se desprinde blatul de haria de copt cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.Se intoarce blatul pe hartie cu dosul in sus apoi se unge cu untul frecat un pic si amestecat cu dulceata de afine,apoi se ruleaza strans ajutandu-ne de hartia pentru copt.Se pudreaza sau se decoreaza cu frisca si afine proaspete.Se da la rece timp de o ora apoi se taie in felii subtiri.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise