Ruladă cu cremă ganache şi căpşune

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Ruladă cu cremă ganache şi căpşune

Ingrediente

  • Indrediente rulada pentru o tava de circa 23/33:
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Crema ganache de ciocolată:
  • 200 ml smântână lichidă dulce
  • 100 g ciocolată (noi am folosit 1 ciocolată cu lapte)
  • 10 căpşune potrivite

Mod de preparare

*Preparare crema ganache:

Ciocolată ruptă în bucăţi se amestecă cu smântână lichidă la foc mic(fără să dea în fiert), până ce ciocolată se topeşte.

Se dă la rece pentru câteva ore 4-5 ore, după care se mixează, până când obţinem o cremă fină şi pufoasă.

*Preparare rulada:

1. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, se adăugă zahărul şi vanilia şi se bate în continuare, până când se întăreşte din nou.

2. Gălbenuşurile se freacă cu o lingură de lemn şi se amestecă cu făina.

3. Peste amestecul de gălbenuşuri şi faina se adăugă treptat şi cu mare grijă spuma de albuşuri, amestecând uşor prin răsturnare.

4. Compoziţia de rulada se toarnă în tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă tava este prea mare, se ung bine părţile laterale cu unt şi se tapetează cu făină.

5. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 15 minute la foc potrivit. În primele 10 minute nu se deschide uşa cuptorului.

6. Când rulada este coaptă, se răstoarnă pe un şervet umed, desprinzând hârtia imediat. Se acoperă cu un şervet uscat şi lasa 3-4 minute pentru a se răci.

7. Se unge cu cremă ganache şi se pun bucăţi de căpşune. Foaia se rulează uşor cu şervetul. Se decorează cu ciocolată topită sau cu zahăr pudră.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise