Mai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire.
Intr-un vas se toarna frisca lichida,iar ciocolata se rupe bucati mici.Se aseaza vasul pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar fara sa fiarba.Se lasa la rece pentru 1 ora,sau se poate baga la congelator pentr 30 de minute.Se scoate si se bate bine cu mixerul la viteza mare pana devine spumoasa.Cu aceasta crema se umple rulada.
Foaia:
Se fraca bine galbenusurile cu zaharul,vanilia si un praf de sare,pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina ,iar apoi albusul batut spuma tare,amestecand usor de jos in sus.Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergament.Se intinde uniform pe toata suprafata tavii.Se baga in cuptorul incins la 180gC pentru 20 de minute.Se scoate fierbinet si se rastoarna pe un servet de bucatarie presarat cu zahar tos,si se ruleaza.Se lasa sa raceasca,iar apoi se umple cu crema.Se orneaza cu frisca,sau dupa gustul fiecaruia.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii