Mai intai am mixat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat faina cernuta, amestecand usor, cu o lingura de lemn. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata si am copt-o la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, cca 20 de minute. Am testat-o si cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, am rasturnat foaia de rulada pe un prosop umed, presarat cu putin zahar. Am rulat foaia, cu ajutorul prosopului.
Cat a stat foaia in prosop am blenduit capsunile si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul.
Separat am hidratat gelatina, intr-o cana, cu apa rece (cat s-o acopere), timp de 10 minute. Cand piureul de capsuni a inceput sa se inchege un pic, am turnat gelatina hidratata si am oprit focul. Am amestecat pentru ca gelatina sa se dizolve bine.
Piureul, odata racorit, l-am turnat peste frisca batuta. Am pastrat putina frisca pentru decor. Crema am repartizat-o peste foaia de rulada.
Am rulat cu grija, am uns rulada cu frisca si am picurat putina glazura cu gust de ciocolata, de la Dr. Oetker.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii