Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Blatul:
Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia.
La final incorporati faina cernuta si praful de copt.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le adaugati in compozitia de galbenusuri si amestecati usor cu o paleta.
Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati compozitia si o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12-14 minute.
Scoateti blatul din cuptor cand este gata.
Il desprindeti de hartia de copt cat este fierbinte, il rulati si il puneti in hartie de copt, pentru a nu se desface.
Il lasati sa se raceasca.
Crema:
Intr-un vas mic de inox, puneti ciocolata rupta bucatele si 100 ml frisca lichida.
Transferati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.
Dati crema la rece 2-3 ore.
Dupa acest timp, o scoateti de la frigider, o mixati.
Restul de frisca lichida, rece, o mixati pana devina spuma.
Incorporati frisca si siropul de menta, in crema de ciocolata mixata, cu ajutorul unei palete.
Spalati capsunile, indepartati coditele si taiati-le bucati mai mari.
Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati.
Asezati bucati de capsuni din loc in loc, apoi incepeti si rulati cat mai strans.
Inveliti rulada in folie alimentara si o dati la rece 2-3 ore.
Se portioneaza, se pudreaza cu zahar si se serveste.
Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii