Blatul
O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt .
Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul , praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba culoarea .
Adaugam faina , praful de copt , cacao si uleiul .
Omogenizam .
Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute maxim .
Intre timp pregatim un prosop curat pe care il umezim usor .
Il indindem pe masa .
Cand scoatem tava din cuptor intoarcem blatul pe prosop ,scoatem hartia de copt si rulam .
Ca sa nu se rupa blatul trebuie sa il rulam cand inca este cald.
Lasam sa se raceasca.
Crema :
Punem pe foc frisca la incalzit si rupem in ea bucati de ciocolata amestecand ca sa nu se arda . Amestecam pana cand este topita toata ciocolata si dam deoparte. Punem la racit .
Cand este rece bine batem bine cu mixerul ca sa devina aerata .
Luam 2-3 linguri de crema intr-un alt bol ,iar in cea ramasa adaugam 50 gr cuburi de ananas bine scurse si mixam .
Desfacem blatul din prosop usor sa nu-l rupem , punem crema , nivelam si presaram deasupra restul de ananas .
Rulam iar deasupra punem crema pe care am lasat-o deoparte .
Decoram dupa plac si dam la rece .
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii