autor:

Brindusa_Aluculesei
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 mai 2020

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, -250 gr.untura curata, -250 smantana cu grasime 30%, -1 ou, -1 plic praf de copt, -un strop de sare, -600 gr.faina de grau., Ingrediente pentru umplutura:, -500 gr.bureti(opintici),gata fierti, -3 cepe, -1 capatana de usturoi, -1 varf cutit de piper macinat, -1 varf cutit tarhon, -1 varf cutit oregano, -1 varf cutit cimbru, -2 linguri ulei, -200 gr.kaizer, -1 lingurita sare, -2 oua., Pentru uns:, -1 ou.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini. Se da aluatul la frigider pentru cateva ore.

Mod de preparare pentru compozitie:

Se curata ceapa,usturoiul si se pune la robot,se adauga kaizerul si se mixeaza pana la maruntire totala,se pune compozitia la prajit intr-o tigaie cu putin ulei si se lasa pret de cateva minute sa se prajeasca si sa se intrepatrunda gusturile,dupa care se adauga buretii tocati tot la robot.Se adauga peste ei sare,tarhon,oregano,piper macinat,cimbru,100 ml.apa si se lasa la fiert pana se evapora tot lichidul,dupa care se opreste focul si se lasa sa se raceasca complet.Se amesteca cu doua oua si este gata compozitia pentru rulada.

Pregatirea ruladei:

Se scoate aluatul din frigider,se imparte in doua bucati si se intinde pe masa de lucru sub forma de foaie.Se pune jumatate din compozitia de bureti,se intinde cu o spatula,se rasuceste si se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt.Se fac doua rulade care se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 50 minute.Sa opreste focul,se scot ruladele si se lasa sa se racoraeasca dupa care se feliaza.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu bureti (opintici)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -250 gr.untura curata
  • -250 smantana cu grasime 30%
  • -1 ou
  • -1 plic praf de copt
  • -un strop de sare
  • -600 gr.faina de grau.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -500 gr.bureti(opintici),gata fierti
  • -3 cepe
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 varf cutit de piper macinat
  • -1 varf cutit tarhon
  • -1 varf cutit oregano
  • -1 varf cutit cimbru
  • -2 linguri ulei
  • -200 gr.kaizer
  • -1 lingurita sare
  • -2 oua.
  • Pentru uns:
  • -1 ou.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Drob de ciuperci