Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulada cu bureti (opintici)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -250 gr.untura curata;
  • -250 smantana cu grasime 30%;
  • -1 ou;
  • -1 plic praf de copt;
  • -un strop de sare;
  • -600 gr.faina de grau.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -500 gr.bureti(opintici),gata fierti;
  • -3 cepe;
  • -1 capatana de usturoi;
  • -1 varf cutit de piper macinat;
  • -1 varf cutit tarhon;
  • -1 varf cutit oregano;
  • -1 varf cutit cimbru;
  • -2 linguri ulei;
  • -200 gr.kaizer;
  • -1 lingurita sare;
  • -2 oua.
  • Pentru uns:
  • -1 ou.

Mod de preparare

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini. Se da aluatul la frigider pentru cateva ore.

Mod de preparare pentru compozitie:

Se curata ceapa,usturoiul si se pune la robot,se adauga kaizerul si se mixeaza pana la maruntire totala,se pune compozitia la prajit intr-o tigaie cu putin ulei si se lasa pret de cateva minute sa se prajeasca si sa se intrepatrunda gusturile,dupa care se adauga buretii tocati tot la robot.Se adauga peste ei sare,tarhon,oregano,piper macinat,cimbru,100 ml.apa si se lasa la fiert pana se evapora tot lichidul,dupa care se opreste focul si se lasa sa se raceasca complet.Se amesteca cu doua oua si este gata compozitia pentru rulada.

Pregatirea ruladei:

Se scoate aluatul din frigider,se imparte in doua bucati si se intinde pe masa de lucru sub forma de foaie.Se pune jumatate din compozitia de bureti,se intinde cu o spatula,se rasuceste si se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt.Se fac doua rulade care se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 50 minute.Sa opreste focul,se scot ruladele si se lasa sa se racoraeasca dupa care se feliaza.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise