O fac deseori ptr. ca in afara faptului ca e delicioasa, se face si rapid!
Se face o crema de vanilie asa:
-se amesteca faina cu 100 ml lapte..
-laptele se fierbe , apoi adaugati laptele cu faina, z. vanilat, zaharul tos, ouale batute,sare si amestecati tot timpul sa nu se prinda.
-cand se ingroasa, dati la racit, iar cand se mai raceste puneti pachetul de unt si omogenizati bine
Bateti frisca cu laptele, conform instructiunilor de pe ambalaj .
Caramelizati nuca cu zaharul, apoi zdrobiti-o.
Pe o tava presarati nuca de cocos in strat mai gros, cca 5 mm, in forma dreptunghiulara
Turnati crema de vanilie peste nuca de cocos, si intindeti cu grija .
Apoi intindeti pe crema de vanilie un strat de frisca si presarati nuca caramelizata.
Taiati straifuri , si rulati, ajutandu-va de o furculita.
Aceasta reteta am gasit-o pe bucataras.ro, postata de Gaby. Multumim ptr. reteta e super delicioasaaa!
Asezati ruladele invers pe platou, dati la rece 2 h, apoi serviti!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii