Rulada aperitiv si oameni de zapada

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Rulada aperitiv si oameni de zapada

Ingrediente

  • Pentru rulada aperitiv:
  • -o legatura patrunjel verde (gogosar rosu tocat)
  • -4 oua
  • -100 g maioneza
  • -sare
  • -2 linuri amidon
  • -2 linguri faina
  • -masline fara samburi
  • -o cutie branza de vaci almette cu verdeata
  • -salam
  • Pentru oamenii de zapada:
  • -oua
  • -branza de vaci tare
  • -piper
  • -morcov
  • -mustar
  • -o cutie pate de porc
  • -o lingura margarina

Mod de preparare

Pentru rulada aperitiv:

Se pune intr-un castron ouale,amidomul,maioneza ,faina si un praf de sare. Se mixeaza 3-4 minute apoi se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Maslinele se taie rondele si se aseaza peste compozitie in tava ordonat.

Separat intr-un blender se pune verdeata si se mixeaza pana se obtine o pasta,care se va aseza alternativ peste compozitia cu masline.Se poate pune preferential si gogosar rosu murat, tocat marunt si scurs bine de zeama.

Se da la cuptor 6-8 min la 180 grade Celsius.

Cand este copt,blatul se desprinde singur de hartia de copt.

Se ruleaza imediat cald pe un prosop umed si se lasa sa se raceasca. Cand este rece se intinde branza de vaci almette peste care se aseaza salam feliat subtire. Se ruleaza !Se lasa la rece cel putin doua ore inainte de a fi servita .

Pentru oamenii de zapada:

Se fierb ouale tari, se curata, apoi se taie capatul mai plat pentru a elimina galbenusul.

Separat se realizeaza o crema din galbenusurile eliminate ,2 linguri pate de ficat si o lingura mustar cu care ulterior se vor umple ouale cu ajutorul unei lingurite.

Nasturi se realizeaza din boabe de piper (de preferat este ca inainte sa intepati cu o scobitoare)

Capul se realizeaza din branza mixata cu o lingura de margarina ,nasul din morcov fiert iar ochii din piper.

Caciula se realizeaza tot din morcov fiert taiat rondele de diferite dimensiuni.

Se fixeaza de corp cu ajutorul unei scobitori!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise