Asa....mai intai si mai intai, incalziti cuptorul la 160grade....da' nu-mi iau eu cuptor electric, ha...atunci sa ma vedeti in actiune. :))) gata paranteza :P
Separati frumusel ouale si bateti galbenusurile cu zaharul tos topit in apa fierbinte. Mixati bine, pana ce-si dubleaza volumul si devine o crema spumoasa, cam dupa vreo 30 minute, calculate la un mixer obisnuit...cine are un KA, sigur in 15 min e treaba super-gata. Adaugati apoi peste galbenusuri faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
Turnati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand e gata rasturnati blatul pe un prosop curat si umezit. rulati sub forma de rulada si lasati asa pana ce se raceste complet. Dupa aceea il desfasurati frumos, ungeti blatul cu gemul de gutui si rulati la loc, strans bine.
Bateti frisca lichida cu 2 linguri de zahar pudra si cand aceasta isi mentine bine forma, ungeti rulada. Puteti sa puneti apoi ca pentru design, fructe confiate, (visine, cirese) sau sa o stropiti cu ciocolata alba.
Un deliciu!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii