Rubarba cu crema custard

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rubarba cu crema custard

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 500 g rubarba
  • 75 g zahar brun
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala mare
  • 1 pliculet de zahar vanilat bourbon
  • Crema custard :
  • 150 ml de lapte gras
  • 250 ml smanatana grasa pentru frisca
  • 50 g zahar tos
  • 6 galbenusuri mari
  • 1 plic zahar vanilat bourbon

Mod de preparare

Mod de preparare rubarba :

Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita ,impreuna cu zaharul brun,coaja si sucul de la portocala .Adaugati putina apa, vaniliile si puneti cratita la foc mare . Cand lichidul incepe sa clocoteasca, micsorati flacara si lasati cratita la foc mic 10 minute sau pana se fragezeste rubarba . Luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca bine.

Intre timp preparati crema custard .

Puneti intr-o cratita cu fundul gros laptele ,smantana ,1 lingura de zahar tos si lasati-le sa dea in clocot . Intre timp , bateti cu un tel galbenusurile si restul de zahar intr-un bol mare, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.Chiar inainte ca laptele cremos sa dea in clocot ,luati-l deoparte si turnati-l in compozitia de ou cu zahar,amestecand continuu cu telul ; adaugam si vanilia .Strecurati amestecul in cratita si puneti-o la foc mic. Amestecati constant cu o lingura de lemn ,pana cand crema se ingroasa suficient incat sa ramana pe lingura ; nu o tineti prea mult pe foc pentru ca se va inchega.Turnati-o intr-un bol racit si lasati-o sa se raceasca,amestecand din cand in cand, ca sa nu formeze o coaja.

Cand este gata de servire ,introduceti trei sferturi din rubarba racita in crema rece. Puneti o lingura de rubarba in fiecare pahar de servit si turnati deasupra crema de lapte .Adaugati restul de rubarba peste crema si serviti .

Pofta buna la o noua reteta marca Gordon Ramsay ! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise