Mod de preparare rubarba :
Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita ,impreuna cu zaharul brun,coaja si sucul de la portocala .Adaugati putina apa, vaniliile si puneti cratita la foc mare . Cand lichidul incepe sa clocoteasca, micsorati flacara si lasati cratita la foc mic 10 minute sau pana se fragezeste rubarba . Luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca bine.
Intre timp preparati crema custard .
Puneti intr-o cratita cu fundul gros laptele ,smantana ,1 lingura de zahar tos si lasati-le sa dea in clocot . Intre timp , bateti cu un tel galbenusurile si restul de zahar intr-un bol mare, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.Chiar inainte ca laptele cremos sa dea in clocot ,luati-l deoparte si turnati-l in compozitia de ou cu zahar,amestecand continuu cu telul ; adaugam si vanilia .Strecurati amestecul in cratita si puneti-o la foc mic. Amestecati constant cu o lingura de lemn ,pana cand crema se ingroasa suficient incat sa ramana pe lingura ; nu o tineti prea mult pe foc pentru ca se va inchega.Turnati-o intr-un bol racit si lasati-o sa se raceasca,amestecand din cand in cand, ca sa nu formeze o coaja.
Cand este gata de servire ,introduceti trei sferturi din rubarba racita in crema rece. Puneti o lingura de rubarba in fiecare pahar de servit si turnati deasupra crema de lapte .Adaugati restul de rubarba peste crema si serviti .
Pofta buna la o noua reteta marca Gordon Ramsay ! :)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii