Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine

Ingrediente

  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 5 linguri (cu varf) faina;
  • un praf de copt;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru decor: 3 lingurite cacao, dulceata de visine, dulceata de zmeura

Mod de preparare

Acest tip de fursecuri sunt pufoase, usoare si potrivite pentru pauza de la serviciu sau de la scoala.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.

Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 3 lingurite de cacao.

Se toarna apoi din compozitia neagra in formele de copt, se adauga dulceata de zmeura pe unele, dulceata cu visine pe altele, apoi se acopera cu compozitie alba. Puteti folosi orice dulceata va place.

Se da tava la cuptor, la foc mediu, 20 de minute. Eu am obtinut 2 tavi cu astfel de fursecuri.

Timp total: aprox 50min

Portii: aprox 60 rotunjoare

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/rotunjoare-cu-dulceata-de-zmeura-si.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise