Rosii umplute cu maioneza

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 rosii potrivite
  • 2 oua
  • 150 g parizer
  • masline
  • 150 g ulei
  • 1 lingurita de mustar
  • zeama de lamaie
  • sare
  • frunze de salata
  • patrunjel verde
  • piper

Mod de preparare

La fiecare rosie se taie cate un capac, se scobesc de miezul cu seminte si se lasa cu gura in jos sa se scurga.

Cat rosiie se scurg de zeama se prepara o maioneza bine legata.

Ouale se fierb rascoapte. Se curata si din galbenus se prepara maioneza.

Intr-un bol de plastic galbenusurile se freaca cu putina zeama de lamaie pana se obtine o pasta cremoasa, apoi se freaca si se adauga cate putin ulei si o lingurita cu mustar pana ce maioneza incepe sa se ingroase. Daca maioneza s-a ingrosat prea mult se poate adauga putin lapte.

Parizerul se taie marunt si se amesteca cu maioneza. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile.

Deasupra se orneaza cu albusul de ou taiat feliute subtiri, masline, frunze de patrunjel si se presara piper.

Pe un platou se pun frunze de salata si deasupra se aranjeaza rosiile umplute.

Se pune si putin suflet.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise