Rosii umplute cu cus cus

Timp pregatire
50 minute
Rosii umplute cu cus cus

Ingrediente

  • 250 g cus-cus
  • 100 g cascaval (razuit)
  • 1/2 lgt busuioc uscat
  • 1 fir ceapa verde (taiata marunt)
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lg ulei de masline
  • 6 rosii potrivite (750 g)
  • ....................
  • pt. fiert pastele: 1.5 l apa + 1/4 lgt sare + 1 lgt ulei masline

Mod de preparare

1. Pune cuscus-ul la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute. Scurge apa, clateste pastele sub jet de apa rece, pune-le intr-o cratita impreuna cu lingurita de ulei de masline si amesteca-le. Pune peste ele ceapa, busuiocul, cascavalul si restul de sare (1/4 lgt).

2. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

3. Spala rosiile, taie un capacel si scobeste-le in interior cu o lingurita.

4. Umple fiecare rosie cu cus-cus, pune-i capacelul si punele pe toate intr-un vas uns cu ulei de masline. Picura deasupra rosiilor putin ulei de masline.

5. Introdu vasul in cuptor pentru 15 minute.

Nota: Dubleaza cantitatea de rosii, sau foloseste rosii mai mari (fiindca nu incape decat jumatate din compozitie in cele 6 rosii).

Poti folosi busuioc proaspat.

Servesti ca atare sau ca garnitura.

Reteta pregatita de Alina @www.bucatarealalaplesneala.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise