autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Rosii organice conservate

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 octombrie 2013

Ingrediente
10kg rosii organice, 2 capatani mari de usturoi, 100g busuioc proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

83 voturi

Mod de preparare

Se spala rosiile, (se docojesc optional), se taie felii mari si se pun in borcanele sterilizate in prealabil. Se umplu borcanele fara sa se preseze prea tare, doar cat sa fie pline de continut si sa nu ramana bule de aier printre rosii. Deasupra, in fiecare borcan punem cate 2-3 catei de usturoi si cateva Frunze de busuioc proaspat.
Luam o cratita mare larga, pe fundul carea asezam un prosopel sau o carpa, asezam borcanele unele langa altele. Adaugam apa pana la nivelul capacelor si dam la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, mai lasam 15-20’ dupa care oprim focul. Acoperim cratita cu folie de aluminiu sau capac si lasam borcanele in apa fierbinte pana a doua zi.
Scoatem borcanele, le stergem, le etichetam si le depozitam in camara.
PS:Rosiile conservate in acest mod, isi pastreaza aroma si gustul, sant delicioase si foarte important : fara conservanti !
Excelente la prepararea de sosuri pentru paste, la supe sau ciorbe.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii organice conservate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 34 comentarii

  • ioana , 04 august 2018

    interesant...chiar azi incerc...merci...pupici

  • Ioana Baduceanu , 22 august 2017

    Mulțumesc mult pentru rețete ,sunt delicioase!

  • Filofteia , 05 august 2017

    O rețetă bună.

    • Laura , 30 iulie 2017

      Fara sare deloc???

    • Veronica Borod , 29 iulie 2017

      Trebuie sa fie minunate,in toamna am sa pun si eu.Multumesc pentru reteta.

    • Paun Melania , 28 iulie 2017

      Super, super, f. f. f. f. bune. Multumim!

    • Michitele elena , 24 iulie 2017

      Multumesc pentru reteta voi incerca

    • Valentina , 18 iulie 2017

      Savuros!

    • mihaela , 17 iulie 2017

      Vom pune și noi roșii la borcan pt prima oara

    • Luminita , 16 iulie 2017

      Trebuie incercat

    • tateaa , 17 august 2015

      am facut e gustos e reteta una incercati si voi ok

    • diana , 29 iulie 2015

      Daca adaug ardei se păstrează la fel de bine????

    • Luminita Creteanu , 07 octombrie 2014

      nu se pune sare,si eu fac la fel si tin ffff bine.

    • VIORICA (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2014

      da,tine foarte bine

    • Rita Ilieş , 11 septembrie 2014

      Marcel Ioan Dolca , o recoltă organică ia naștere NUMAI într-un pământ organic. Dacă în anii precedenți s-au folosit erbicide, insecticide, rodenticide și fungicide care au suprasaturat solul, atunci trebuie intervenit pentru a-l converti într-unul organic. Grădinăritul organic include o serie de metode de îmbunătățire a calității solului din grădină cu ajutorul substanțelor biologice naturale. Conversia unui sol convențional într-unul ecologic poate dura 2-3 ani sau mai mult.

    • Vali Dragusin , 10 septembrie 2014

      fara sare

    • Vali Dragusin , 10 septembrie 2014

      in combinatie cu ardei copt este si mai bun

    • Nicoleta Condruz , 10 septembrie 2014

      Elena Gavriloaia multumesc!

    • Elena Gavriloaia , 10 septembrie 2014

      Nu pun nimic doar sare .

    • Nicoleta Condruz , 10 septembrie 2014

      puneti si usturoi?

    • Vasilica Jecu , 10 septembrie 2014

      Eu pun o lingurita de sare si altceva nimic, le fierb si dupa ce se racesc un pic le asez pe capac, le infasor in prosop si le las sa se raceasca, asa fac si cu bulionul si cu zarzavatul de ciorbe.Tin foarte bine si nu trebuie sa puneti aspirina sau altceva.

    • Luminita_Miron

      Luminita_Miron (Bucatar sef) , 10 septembrie 2014

      Nu se adauga sare deloc.

    • Luminita_Miron

      Luminita_Miron (Bucatar sef) , 10 septembrie 2014

      Nu se pune sare deloc. Fac reteta asta de vreo patru ani.

    • Elena Gavriloaia , 10 septembrie 2014

      Eu fac aceasta reteta de mai multi ani dar la fiecare borcan de 400gr. pun o lingurita rasa se sare.

    • Georgeta Golat , 10 septembrie 2014

      Sare sau aspirina nu punem ?

    • Iulia Andra Stoica , 10 septembrie 2014

      fara sare?

    • Duca Mihaela , 10 septembrie 2014

      nu se pune sare deloc?

    • Gageanu Luminita , 10 septembrie 2014

      iN RETETA ASTA NU SE UNE SARE DELOC?

    • Suntem liberi sa vorbim , 10 septembrie 2014

      poate scoateti un ebook si cu astfel de preparate! :)

    • roxi-roxi

      roxi-roxi (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      la iarna vor face minuni alaturi de paste,cartofi natur sau peste un aluat de pizza...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Minunat draga Lia...mereu ai reusit sa ne surprinzi in modul cel mai placut...te pup...

    • Marcel Ioan Dolca , 26 octombrie 2013

      Stimata doamna, daca nu ati stropit cu nimic rosiile ,si daca nu le-ati ajutat sa creasca cu nici un produs chimic, atunci aveti rosii organice. FELICITARI.

    • Dobrin Mariana , 21 octombrie 2013

      eu asa le fac de cativa ani buni...rosiile normale,din gradina! nu stiu insa ce sunt alea rosii organice! poate ma luminati si pe mine,ignoranta!

    • Margot (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2013

      Eu le pun in pungute la congelator.Se pastreaza super!Doar le tai bucatele si sigilez pungutele.Buna si ideea cu borcanele , pt cand nu mai este loc in congelator.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

83 voturi

Ingrediente

  • 10kg rosii organice
  • 2 capatani mari de usturoi
  • 100g busuioc proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

ioana

interesant...chiar azi incerc...merci...pupici

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Legume conservate in zeama de varza