Rosii felii cu ardei la borcan. O conserva delicioasa care nu trebuie sa lipseasca din nicio camara

Rosii felii cu ardei la borcan, o conserva delicioasa care nu trebuie sa lipseasca din nicio camara. Descopera reteta perfecta pentru a pastra aromele verii in borcane pe tot parcursul iernii.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Rosii felii cu ardei la borcan. O conserva delicioasa care nu trebuie sa lipseasca din nicio camara

Ingrediente

  • 4 kg de rosii
  • 1 kg de ardei (gras, kapia)
  • 1 lingura cu varf de sare neiodata
  • optional patrunjel sau frunze de telina

Mod de preparare

Reteta de rosii felii cu ardei la borcan o am de la mama si o fac si eu de ani de zile. Este una dintre cele mai indragite la noi in casa si o folosesc la ciorbe, tocanite, fripturi dar fac si o delicioasa salata cu ceapa si un pic de ulei. Nu contine nici un pic de conservant si o fac cu legume din gradina proprie.

Asadar spalam si curatam de coatoare rosiile si ardeii. Rosiile le taiem felii, ardeii fasiute si le punem intr-un vas incapator. Adaugam sarea neiodata (sare grunjoasa pentru muraturi) si amestecam delicat. Lasam la odihna 30 de minute, timp in care sterilizam borcanele si capacele.

*Daca doriti sa folositi patrunjel sau frunze de telina, tocati o legatura si adaugati-o in vas.

Umplem borcanele cu amestecul de rosii si ardei si adaugam si zeama lasata. Infiletam capacele si le asezam intr-o oala, pe fundul careia am asezat un prosop de bucaterie. Completam cu apa pana la nivelul capacelor si fierbem 30 de minute la foc mic. Stingem focul si le lasam la racit pana a doua zi.

Le etichetam si le asezam frumos in camara.

Incearca si reteta de rosii in suc propriu, bulion de rosii sau bulion de ardei. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise