Rosii cu usturoi si busuioc la borcan. O conserva simplu de preparat si plina de arome

Descopera reteta perfecta pentru rosii cu usturoi si busuioc la borcan. O conserva naturala si gustoasa, ideala pentru a savura gustul verii pe tot parcursul anului. Simplu de preparat, fara conservanti si plina de arome autentice!

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Rosii cu usturoi si busuioc la borcan. O conserva simplu de preparat si plina de arome

Ingrediente

  • rosii
  • usturoi
  • busuioc
  • borcane si capace

Mod de preparare

Reteta de rosii la borcan pentru iarna o fac de ani de zile in acest mod simplu, rapid, fara conservanti. Le folosesc cel mai des la sosuri pentru paste, dar si la prepararea diverselor mancaruri cu carne sau legume, fripturi, supe creme.
Intai de toate am sterilizat corespunzator borcanele si capacele. Am spalat rosiile, busuiocul si am curatat usturoiul.
Am umplut borcanele cu felii mari de rosii, alternate cu 1-2 catei de usturoi si frunze de busuioc.
*Daca nu va place busuiocul, il puteti inlocui cu frunze de telina sau patrunjel.
Am presat usor rosiile in borcan fara a le strivi si am infiletat capacul.
Am asezat borcanele intr-o oala, pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie si am umplut cu apa pana sub nivelul capacelor. Am pus un capac si am fiert 25 de minute la foc mic.
Apoi le-am lasat sa se raceasca in oala, le-am etichetat si la camara cu ele!

Incearca si reteta de rosii in suc propriu, rosii felii cu ardei la borcan sau suc de rosii. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise