Se spala rosiile, se sterg si se taie felii groase de 5 mm.
Se aseaza un strat de rosii (una langa alta) pe o tava mai mica si ingusta, se sareaza, se pipereaza dupa gust, se acopera cu un strat de ceapa, se condimenteaza si se continua astfel pana ce s-au terminat feliile de rosii si rondelele de ceapa. Se acopera cu o folie de aluminiu, se pune deasupra o greutate ca sa le apese si se tin 2 ore la rece.
Se fierb ouale tari, se pun in apa rece si se cojesc.
Pentru sosul de patrunjel se inmoaie pesmetul circa 5 minute in uleiul de masline, dupa care se incorporeaza patrunjelul si usturoiul.
Se taie ouale fierte marunt de tot si se amesteca - impreuna cu zeama de lamaie sau otetul - in sosul de patrunjel. Se gusta de sare si piper si se tine la rece.
Inainte de a servi rosiile, se indeparteaza folia de aluminiu, se scurg, se toarna peste ele o parte din sosul de patrunjel, iar restul se serveste separat.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii