Cu cel putin o ora inainte de a pregati acest preparat, vom hidrata piperul in apa rece, iar somonul, dupa ce l-am spalat si uscat, il condimentam si lasam la frigider.
Dupa acest timp, asezam rondelele intr-un vas termorezistent, stropim cu putin ulei de masline, acoperim vasul cu capac sau folie si dam la cuptorul preincalzit (175 grade) timp de 20-25 minute.
In acest timp pregatim sosul. Punem pe foc 300 ml din smantana pentru gatit, iar restul (100 ml) dizolvam amidonul. Scurgem boabele de piper verde si adaugam in vasul de pe foc lasand sa fiarba cateva minute. Adaugam amestecul de smantana cu amidon si amestecam continuu pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie dupa gust si condimentam cu sare si piper.
Daca au trecut cele 20-25 minute, indepartam capacul (folia) de pe vasul cu peste si mai lasam 10-15 minute de data aceasta la temperatura maxima pentru a prinde o crusta frumoasa si crocanta.
Pofta Buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii