Ingrediente
Risotto, 2 cani orez, 1 cana vin alb sec, 1 buc ceapa, 2 linguri unt, 100 gr parmezan, 1 lingurita oregano, dupa gust sare, piper, Pui fript si Zucchini fript, 8 buc pulpe pui dezosate, 2 catei usturoi, 2 linguri Zeama lamaie, 2 buc zucchini, 1 lingura ulei, 1 lingurita busuoic, 1 legatura oregano, dupa gust sare, piper, Supa de legume pentru risotto, 1 l apa, 1 buc cub supa legume
Dificultate: Medie | Timp: 2h 50 min
0 voturi
Mod de preparare
Punem zucchini pe gratarul incalzit, iar puiul la tigaie. Intre timp intr-un litru de apa clocotita punem un cub de concentrat cu legume si il dizolvam bine.
Dupa ce puiul si zucchini sunt gata tocam cat mai marunt ceapa (merge si la robotul de bucatarie). Eu am pus ceapa in tigaia in care am prajit puiul pentru mai mult gust dar asta e optional. Daca doriti puteti lua o alta tigaie in care adaugati o lingura de ulei vegetal.
Se pune ceapa la calit, iar cand aceasta devine translucida adaugam vinul si putin din supa de legume. Dupa ce alcoolul s-a evaporat punem orezul in tigaie si lasam focul pe mediu spre mic amestecand constant. Completam cu supa de legume cand lichidul scade, iar daca mai e nevoie de lichid putem adauga putina apa.
Intre timp adaugam oregano, sare si piper iar cand orezul este gata putem gusta ca sa vedem daca mai trebuie vreun condiment. Stingem focul si adaugam untul impreuna cu parmezanul sau branza aleasa. Amestecam si este gata de servit!