Risotto cu pui fript si dovlecel

Pulpele si zucchini se condimenteaza similar, in afara faptului ca la pui adaugam usturoiul zdrobit.

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
medie
Risotto cu pui fript si dovlecel

Ingrediente

  • Risotto
  • 2 cani orez
  • 1 cana vin alb sec
  • 1 buc ceapa
  • 2 linguri unt
  • 100 gr parmezan
  • 1 lingurita oregano
  • dupa gust sare, piper
  • Pui fript si Zucchini fript
  • 8 buc pulpe pui dezosate
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri Zeama lamaie
  • 2 buc zucchini
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita busuoic
  • 1 legatura oregano
  • dupa gust sare, piper
  • Supa de legume pentru risotto
  • 1 l apa
  • 1 buc cub supa legume

Mod de preparare

Pulpele si zucchini se condimenteaza similar, in afara faptului ca la pui adaugam usturoiul zdrobit iar la zucchini zeama de la jumatate de lamaie. Lingura de ulei se imparte la ambele preparate. De preferat este sa le tinem la marinat peste noapte, dar daca nu aveti timp este bine si de la 2h in sus.

Punem zucchini pe gratarul incalzit, iar puiul la tigaie. Intre timp intr-un litru de apa clocotita punem un cub de concentrat cu legume si il dizolvam bine.

Dupa ce puiul si zucchini sunt gata tocam cat mai marunt ceapa (merge si la robotul de bucatarie). Eu am pus ceapa in tigaia in care am prajit puiul pentru mai mult gust dar asta e optional. Daca doriti puteti lua o alta tigaie in care adaugati o lingura de ulei vegetal.

Se pune ceapa la calit, iar cand aceasta devine translucida adaugam vinul si putin din supa de legume. Dupa ce alcoolul s-a evaporat punem orezul in tigaie si lasam focul pe mediu spre mic amestecand constant. Completam cu supa de legume cand lichidul scade, iar daca mai e nevoie de lichid putem adauga putina apa.

Intre timp adaugam oregano, sare si piper iar cand orezul este gata putem gusta ca sa vedem daca mai trebuie vreun condiment. Stingem focul si adaugam untul impreuna cu parmezanul sau branza aleasa. Amestecam si este gata de servit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise