Risotto cu bacon si ciuperci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani de orez
  • 100 gr. de ciuperci
  • 150 gr. bacon afumat
  • 1/2 ceapa
  • 400 gr smantana
  • Parmezan
  • 1 cub de concentrat de carne (knor)
  • Ulei de masline
  • Sare, piper si boia de ardei dulce
  • Patrunjel.

Mod de preparare

Se pune ulei de masline intr-o tigaie si se incinge. Se adauga orezul (2 cani) se rumeneste putin (pana devine orezul alb) si se adauga dublu de apa (4 cani) si cubul de knor.

Separat se rumeneste baconul, se da deoparte; in aceasi tigaie se va rumeni ceapa, dupa care ciupercile (totul taiat marunt).

Cand orezul s-a fiert se amesteca cu restul de ingrediente, la foc mic, se adauga smantana, iar pe desupra se rade parmezan. Se lasa pe foc pana se ingroasa sosul.

In farfurie se va adauga putin patrunjel taiat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise