Reteta simpla de inghetata stracciatella. Cu doar 3 ingrediente, cremoasa si foarte usor de facut

Inghetata stracciatella cu doar 3 ingrediente: frisca, lapte condensat si ciocolata. Reteta simpla si rapida pentru o inghetata cremoasa, perfecta pentru zilele calduroase!

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Reteta simpla de inghetata stracciatella. Cu doar 3 ingrediente, cremoasa si foarte usor de facut

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida (smantana pentru frisca)
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 100 g ciocolata neagra sau cu lapte (dupa preferinta)
  • 1 lingurita extract de vanilie (optional)

Mod de preparare

Taiati ciocolata in bucatele mici sau razuiti-o cu un cutit, astfel incat sa obtineti bucatele mici pentru stracciatella. Puteti folosi si ciocolata rasa fin, pentru un efect mai delicat.

Intr-un bol mare, bateti frisca lichida pana se formeaza varfuri ferme. Asigurati-va ca frisca este bine racita inainte de a o bate.

Intr-un alt bol, amestecati laptele condensat cu extractul de vanilie (daca folositi).
Adaugati treptat laptele condensat in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula sau o lingura mare. Incercati sa pastrati compozitia aerata si pufoasa.

Adaugati ciocolata taiata sau rasa in amestecul de frisca si lapte condensat. Amestecati usor pentru a distribui uniform ciocolata in toata compozitia.

Transferati amestecul intr-un recipient ermetic sau intr-o tava de inghetata.
Acoperiti recipientul cu folie alimentara sau capac si puneti-l in congelator pentru cel putin 4-6 ore sau pana cand inghetata este complet intarita.

Scoateti inghetata din congelator cu cateva minute inainte de a o servi, pentru a fi mai usor de portionat.
Serviti inghetata stracciatella in cupe sau cornete si bucurati-va de ea!

Sfaturi:
Pentru un gust mai intens de ciocolata, puteti folosi ciocolata amaruie cu un continut ridicat de cacao.
Puteti adauga si alte ingrediente, cum ar fi nuci tocate sau fructe confiate, pentru a personaliza reteta dupa gustul dvs.

Aceasta este o reteta simpla si rapida care nu necesita utilizarea unui aparat de inghetata. Sper sa va placa!

Incercati si reteta de inghetata de vanilie, inghetata de iaurt si capsuni sau inghetata cu cocos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise