Reteta simpla de chec cu ciocolata si migdale sau nuci – desert delicios si usor de preparat

Incearca aceasta reteta simpla de chec cu ciocolata si migdale sau nuci! Un desert pufos, plin de gust, perfect pentru orice ocazie. Preparare rapida si ingrediente accesibile.

Reteta simpla de chec cu ciocolata si migdale sau nuci – desert delicios si usor de preparat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei (preferabil de floarea-soarelui)
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 30 g cacao
  • 100 g ciocolata (bucati sau fulgi; pentru interior)
  • 100 g migdale sau nuci maruntite (pentru aluat)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 50 ml smantana pentru frisca (30-35% grasime)
  • 1 lingura unt (optional, pentru un luciu frumos)
  • Pentru decor:
  • migdale tocate sau nuci maruntite

Mod de preparare

1. Prepararea aluatului:
Bate ouale cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare.
Adauga uleiul treptat, mixand continuu, apoi adauga laptele.
Intr-un bol separat, amesteca faina, cacaoa si praful de copt.
Incorporeaza treptat amestecul uscat in cel lichid, folosind o spatula sau mixerul la viteza mica.
Adauga ciocolata taiata bucati si migdalele sau nucile maruntite. Amesteca usor.
2. Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Coace timp de 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea (scobitoarea trebuie sa iasa curata).
Lasa checul sa se raceasca complet inainte de a-l glazura.
3. Prepararea glazurii:
Incalzeste smantana pentru frisca intr-o cratita mica, la foc mic (nu trebuie sa fiarba!).
Adauga ciocolata maruntita si amesteca pana se topeste complet.
Optional, adauga o lingura de unt pentru un aspect mai lucios.
4. Decorare:
Toarna glazura de ciocolata uniform peste checul racit.
Presara deasupra migdale tocate, nuci maruntite sau fulgi de migdale.
Lasa glazura sa se intareasca la temperatura camerei sau in frigider.
Sfaturi:
Pentru un efect frumos, poti lasa cateva bucati de ciocolata mari in aluat, astfel incat sa se vada mai bine cand tai felii.
Daca doresti un gust mai intens de ciocolata, poti adauga 50 g de ciocolata topita direct in aluat.

Incearca si reteta de chec pufos cu cacao, chec cu unt, vanilie si stafide sau chec cu portocale si caise uscate. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise