Descopera reteta simpla pentru aluatul perfect de coji de nuci – fragede, delicioase si usor de facut! Ideala pentru nucile copilariei.
Intr-un bol punem untura si untul lasate la temperatura camerei. Le amestecam cu un tel sau mixer cat sa se omogenizeze. Incorporam zaharul pudra, sarea si vanilia.
Apoi adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La final punem faina (nu toata odata) si framantam un aluat potrivit de tare, nelipicios. Il infasuram intr-o folie alimentara si-l punem la rece o ora.
Apoi formam bilute a cate 5 grame una si le coacem in forma electrica sau in cea pe flacara.
Crema este foarte usor de preparat. Intai rumenim putin nucile in cuptor sau intr-o tigaie, pe foc. Le lasam sa se raceasca si le macinam.
Intr-un vas punem smantana pentru frisca, zaharul si ciocolata si lasam pe foc pana se topeste ciocolata. Luam vasul de pe foc, adaugam nucile macinate, lasam sa se raceasca foarte bine si putem umple nucile.
Mai am si alta reteta mai vehe de crema, dar eu nu o mai fac pentru ca are foarte mult unt. Este crema pe baza de unt, zahar pudra, cacao, nuci macinate si rom, plus resturile care raman dupa curatarea cojilor.
Incearca si reteta de aluat pentru cosulete pentru mini tarte, aluat pentru foi de placinta sau aluat pufos de cozonac. Pofta buna si spor la treaba!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii