Blatul:
Cubul de drojdie de amesteca cu o lingura de zahar, se adauga 225 ml apa calduta si 2 linguri de faina. Se lasa timp de 15 minute pana cand amestecul face spuma. Cum s-ar zice in popor, asta e maiaua.
Intr-un bol/castron mai mare se pune faina peste care se adauga sarea si uleiul.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, adaugati amestecul de drojdie peste faina.
Amestecati bine aluatul (puteti incepe cu o lingura de lemn si continuati cu mainile). Daca doriti, adaugati si o lingura de oregano.
Framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini adaugand putina faina.
Lasati sa creasca intr-un bol acoperit cu un prosop timp de 30 de minute.
In cele 30 de minute cat creste aluatul de pizza pregatiti restul ingredientelor.
Dupa ce a crescut aluatul il intindeti bine si il puneti in tava cu marginile ridicate aproximativ 1 cm (pot fi 2 daca aveti multe ingrediente).
Cantitatea de aluat ajunge pentru doua tavi de 30 cm sau una mare.
Dupa ce ati pus aluatul in tava punctati cu o furculita din loc in loc si adaugati ingredientele.
In cazul de fata: intins ketchup pe blat in strat subtire, adaugat ouale batute, apoi ceapa taiata rondele, ardeii taiati fasii, casul ras, carnatii, sunca, mozzarella si iar ketchup.
Bagati tava in cuptorul incis 5 min in prealabil, lasati pana cand se rumeneste.
Pofta buna (mie mi s-a facut pofta doar povestind :D ).
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii