Pizza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pizza

Ingrediente

  • Blat de pizza:
  • - 350- 400 gr faina
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 cubulet drojdie (pakmaya)
  • - 1 lingura zahar
  • - 3 linguri ulei
  • - 225 ml apa
  • - oregano (optional)
  • Ingrediente:
  • - 3 oua
  • - ceapa
  • - ardei
  • - carnati semi-afumati
  • - sunca de Praga
  • - mozzarella
  • - cas afumat
  • - ketchup

Mod de preparare

Blatul:

Cubul de drojdie de amesteca cu o lingura de zahar, se adauga 225 ml apa calduta si 2 linguri de faina. Se lasa timp de 15 minute pana cand amestecul face spuma. Cum s-ar zice in popor, asta e maiaua.

Intr-un bol/castron mai mare se pune faina peste care se adauga sarea si uleiul.

Dupa ce au trecut cele 15 minute, adaugati amestecul de drojdie peste faina.

Amestecati bine aluatul (puteti incepe cu o lingura de lemn si continuati cu mainile). Daca doriti, adaugati si o lingura de oregano.

Framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini adaugand putina faina.

Lasati sa creasca intr-un bol acoperit cu un prosop timp de 30 de minute.

In cele 30 de minute cat creste aluatul de pizza pregatiti restul ingredientelor.

Dupa ce a crescut aluatul il intindeti bine si il puneti in tava cu marginile ridicate aproximativ 1 cm (pot fi 2 daca aveti multe ingrediente).

Cantitatea de aluat ajunge pentru doua tavi de 30 cm sau una mare.

Dupa ce ati pus aluatul in tava punctati cu o furculita din loc in loc si adaugati ingredientele.

In cazul de fata: intins ketchup pe blat in strat subtire, adaugat ouale batute, apoi ceapa taiata rondele, ardeii taiati fasii, casul ras, carnatii, sunca, mozzarella si iar ketchup.

Bagati tava in cuptorul incis 5 min in prealabil, lasati pana cand se rumeneste.

Pofta buna (mie mi s-a facut pofta doar povestind :D ).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise