Reteta postata pe: 18 august 2011
Ingrediente
1 cana orez basmati, , o mana de alge Nori, , 4 lingurite de sos de soia
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
1. Fierbeti timp de 15-20 minute 1 cana de orez in 2 cani de apa si amestecati la foc mic.
2. Scoateti orezul si separat rupeti in fasii mici o mana de alge Nori.
3. Lasati-le la inmuiat 20 minute iar apoi scurgeti-le de apa si adaugati-le in orezul aburind.
4. Amestecati si serviti in boluri mici deasupra carora adaugati 1-2 lingurite de sos shoyu.
5. Nu este nevoie sa presarati sare datorita sosului care incununeaza aceasta reteta usoara!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta din doar trei ingrediente bio: orez, alge si sos de soia" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete vegetariene
Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente
15 voturi
12 comentarii
25 min
Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special
0 voturi
3 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
costy1969 (Chef de cuisine) , 20 august 2011
si cu cealalta cana de orez ce facem?orezul trebuie spalat foarte bine inainte de fierbere,altfel se lipeste si trebuie pus apa in proportie de 1/,2,5,iar cand incepe sa fiarba lasam focul usor si nu mai mestecam in orez.orezul basmati se face in maxim 10 minute din momentul in care a inceput sa fiarba.la fel si cu algele nori care se pot pune la oparit asa cum sunt ele,dupa care le scoatem si le tocam.