Descopera cum sa prepari o inghetata pe bat cu iaurt si zmeura, un desert racoritor, sanatos si usor de preparat. Perfect pentru zilele calde de vara!
Daca folosesti zmeura proaspata, spal-o bine si las-o sa se scurga. Daca folosesti zmeura congelata, las-o sa se dezghete complet.
Pune zmeura intr-un blender si mixeaza pana obtii un piure fin. Daca doresti sa elimini semintele, poti trece piureul printr-o sita fina.
Intr-un bol mare, amesteca iaurtul cu mierea (sau siropul de artar) si extractul de vanilie. Amesteca bine pana se omogenizeaza.
Adauga piureul de zmeura in amestecul de iaurt si amesteca bine.
Toarna amestecul de iaurt si zmeura in formele pentru inghetata. Asigura-te ca lasi putin spatiu in partea de sus a formei, deoarece inghetata se va dilata putin la congelare.
Introdu betele in forme.
Pune formele in congelator si lasa-le sa se congeleze timp de cel putin 4 ore sau pana cand inghetata este complet solidificata.
Pentru a scoate inghetatele din forme, poti sa pui formele sub un jet de apa calda timp de cateva secunde sau sa le lasi la temperatura camerei pentru 1-2 minute. Trage usor de bete pentru a scoate inghetatele.
Poti adauga bucati de fructe intregi in amestec pentru o textura mai interesanta.
Pentru o varianta mai cremoasa, poti inlocui o parte din iaurt cu smantana pentru frisca.
Bucura-te de aceste inghetate racoritoare si sanatoase!
Incearca si reteta de inghetata pe bat cu ciocolata, inghetata de vanilie sau inghetata cu fructe de padure. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii